diumenge, 20 de febrer de 2011

Marató de Sevilla 2011

MARATÓ DE SEVILLA

Després d'unes setmanes preparant la Marató de Barcelona, va arribar-me la proposta dels campanys dels Makis de Sils d'anar amb ells a  córrer la  Marató de Sevilla i així ho vaig fer el passat 13 de febrer. A part d'en Joan, en Francesc i en Sergi dels Makis, també varen venir a Sevilla components de l'Atletisme Girona, en Dani, la Gemma, la Martina, la Marti i en Jordi, en Llorenç, en Quim i en Xevi.
Van ser dos dies molt intensos. El dissabte amb desplaçament, recollida dorsals, dinar al costat de l'estadi Olímpic amb altres corredors,  visita llàmpec a Sevilla, sopar i a descansar per la cursa de diumenge.
I  així va arribar el diumenge, un bon esmorçar, els nervis de la cursa que començaven a córrer pel cos, 30 minuts caminant cap a l'estadi, les fotos de rigor per que quedi constància, i a 2/4 de 10 es donava la sortida de la Marató.

El que està clar, és que no pots esperar una sortida tranquila,amb 5.000 atletes, de dins unes pistes, però tot i això, va ser menys caòtica del què esperàvem i llavors un cop iniciada la cursa cada atleta a intentar guiar-se per les sensacions i a mirar de trobar el ritme adequat. D'aquesta manera es varen crear diferents grups dins del corredors gironins i en el meu cas vaig córrer la majoria de la cursa amb en Quim de l'Atletisme Girona. La Marató de Sevilla no té un recorregut massa turístic puix les llambordes del centre de la ciutat no ho fan massa recomenables, per aquest motiu fas moltes voltes per la zona de la Cartuja i també per les rodalies de Sevilla, tot i això, cal destacar el gran ambient durant tota la cursa, la gent surt al carrer i notes l'escalfor del públic durant bona part del recorregut. Recorregut pla, ràpid i amb molts avituallaments, això facilita que sigui una marató on aconseguir bones marques.
En el meu cas, així va ser, hi vaig poder creuar la línia d'arribada de l'estadi olímpic amb un temps de 2h51', una marca que no esperava pas aconseguir i de la que realment estic molt satisfet.
Dels companys dels Makis, en Joan Risquez va acabar amb 3h19', en Francesc Seras amb 3h45' i en Sergi lesionat ja abans de la marató, va decidir fer 22 km gaudint de l'ambient de la cursa.
Cap comentari: