dimarts, 1 de novembre del 2011

Cursa de Muntanya Taga Evo


El passat 18 de setembre es va celebrar a Sant Joan de les Abadesses la cursa del Taga. Aproximadament 23 quilòmetres amb 3600 metres de desnivell acumulat eren necessaris per acabar la cursa. La nit anterior havia plogut més de 60 litres per metres quadrat i el terreny, majoritàriament camí de bosc i prat herbat de muntanya, estava fangós i relliscava. Del Club Olímpic Farners hi va participar l’Ivan Brun, que va acabar la proba amb quasi 3 hores i 10 minuts. Sens dubte una proba molt exigent, tant de duresa com tècnica, però d’una bellesa extraordinària i una qualitat de l’organització que haurien d’envejar totes les curses de carretera. Aquesta proba té molta semblança per desnivell i distància amb l’Olla de Núria, però aquesta última té més alçada, més pedra i encara exigeix molta més tècnica.
És un tipus de cursa on el més bonic de tot és l’ambient, únicament els que queden més endavant van a fer temps, la resta, almenys per l’experiència del corredor colomenc, van a resistir, a autoexigir-se una mica més, però parant sempre que sigui necessari sense mirar el crono.
Entrant més en detall a la cursa, durant la pujada el més dur és arribar a Puigestela, abans del Taga. Per culpa del terreny humit era necessari en algun tram ajudar-se amb les mans per tal de no patinar. Una vegada a dalt del primer cim hi havia una cresta molt bonica que conduïa fins al coll que conduïa al Taga. Una vegada a dalt d’aquest cim ja quasi tot era baixada, al principi còmode, després en prats amb molta pendent on qui més qui menys queia i la resta l’ajudaven a aixecar-se, finalment per corriol enfangat fins a Sant Joan. Sens dubte tot un entrenament pels turmells, que van estar adolorits uns quants dies



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada