dijous, 9 d’agost del 2012


1a marxa per la independència

El passat 21-22 de juliol es va disputar la primera Marxa per la Independència. L’inici de la marxa era a les 17 del dissabte al refugi d’Ulldeter i l’arribada, al cap de 107 km amb 1700 m positius i 3200 de negatius, a Roda de Ter. En Miquel i l’Ivan van participar en aquesta cursa de resistència, quasi tota nocturna, que seguia el curs del riu Ter des del seu naixement fins a la plana de Vic.
Des d’Ulldeter fins a Camprodon, un primer tram, majoritàriament de baixada, passant per Setcases, La Roca, Llanars... Per a tots els pobles hi havia avituallaments amb menjar i beure, i a Camprodon un bon plat de pasta i un gran ambient catalanista.
De Camprodon a Ripoll venia possiblement el tram més dur per a gent que s’espera una cursa de muntanya. Passant per Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses, quasi tot va ser de planer i asfalt. Un dels 2 membres del CO Farners va estar a punt d’abandonar a Ripoll, ja de nit, però entre els 2 es van animar i van seguir cap al tram de muntanya i desnivell més dur, passant per la Farga de Bebié fins a Torelló. A partir d’aquí la pluja va fer acte de presència. Els 2 atletes, cansats, molls i adormits van arribar fins a Manlleu, a 5 km de l’arribada, on van abandonar degut a no trobar un avituallament per culpa d’un mal marcatge de la cursa. Malgrat tot, portaven 102 km i molta estona de patiment.
En general cal destacar que la cursa estava molt ben marcada (exceptuant Les Masies de Voltegà i Manlleu) i amb uns avituallaments fantàstics. Els atletes del CO Farners estaven a la posició 10 i 11 d’uns 120 participants abans de plegar.
Cal destacar que el CO Farners s’està implicant amb activitats per a defensar la llengua i la cultura catalana. Des del punt de vista de la primera Marxa per la Independència, ha quedat demostrat que el més important és l’esforç, i que encara que es perdi una batalla, sempre hi ha forces per a començar la pròxima cursa, així com per a defensar la nostra identitat i els nostres costums.
Visca Catalunya! 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada