dijous, 9 d’agost del 2012


Marxa de Cap de Rec

El passat 16 de juny uns membres del CO Farners, l’Isa i l’Ivan, van participar a la 6a Marxa de Resistència del Cap de Rec. Es tracta d’una ruta circular pels Pirineus de 52 km i 5200 m de desnivell acumulat, sortint i arribant al Refugi de Cap de Rec (Lles de Cerdanya).
La nit abans els 2 membres del CO Farners ja estaven a un càmping a Prullans, on van compartir la vetllada amb un bon amic dels Fondistes de Blanes, l’Helio. A les 4 del matí sonaven els despertadors. La son i les ratafies de la nit anterior feien acte de presència, però l’entusiasme per anar a la prova era molt gran.
A les 6 del matí hi va haver el tret de sortida des del refugi del Cap de Rec. El matí era fresc i els primers quilòmetres venien de baixada fins al poble de Viliella. Llavors començava la pujada fins al Prat Xuixirà, on hi havia un gran avituallament per agafar forces per l’important desnivell que venia després fins a la frontera entre l’alta Cerdanya i Andorra (Port de Vallcivera). Posteriorment, la baixada per la impressionant Vall de Malniu (declarada recentment Patrimoni de la Humanitat) fins a Andorra. Ja al migdia, amb calor, els 2 atletes del CO Farners començaven la segona i més important pujada (la gran pujada) fins arribar al refugi de Perafita. 5 km que es van fer amb 2,5 hores. Posteriorment, ja de baixada als Estanys de la Pera els atletes van recuperar les forces i les ganes de córrer fins arribar al final de la prova, altre cop al Cap de Rec, amb un total de 11 hores i 30 minuts.

D’aquesta prova s’ha de destacar la bona organització en els avituallaments, la gran bellesa del paisatge, de fet, espectacular i la bona experiència que van tenir els 2 atletes, ja que van acabar la Marxa sense patir lesions i gaudint de la barreja de caminar i córrer per un indret idíl·lic. També cal remarcar el bon ambient, conèixer gent nova, amb ganes de superar-se, gaudir i respectar la natura. Sens dubte una gran Marxa recomanable per a caminaires en forma i corredors de resistència. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada